FAQ

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de actie? Bekijk hieronder het overzicht van de meest gestelde vragen. Zit jouw vraag er niet tussen? Vul dan het contactformulier in, wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Worden de luiers bij mij opgehaald?
Je gegevens staan op de website, dat betekent dat mensen de donaties bij jullie kunnen inleveren. Het transport wordt geregeld door een aantal bedrijven, alles wordt aan het einde van de actie dus sowieso bij je opgehaald. Echter, om bij elk inzamelpunt te stoppen is voor de transporteurs erg duur; het kan daarom zijn dat we je vragen om de luiers naar een centraler punt te brengen. Mocht dit voor jou niet haalbaar zijn, dan zorgen we sowieso dat de luiers bij jou opgehaald worden.
Worden de luiers alleen naar Lesbos gebracht?
De luiers worden ingezameld voor alle gebieden waar stichting CRR werkzaam is, dat zijn de Griekse eilanden, het Griekse vasteland en Bosnië. CRR zal zorgen dat de producten komen op de plaatsen waar ze het hardst nodig zijn.
Waarom worden de luiers niet in Griekenland ingekocht?
Waar mogelijk worden producten ook zeker aangeschaft bij de lokale bevolking. Echter de hoeveelheid die nodig is, is vaak te veel gevraagd voor de plaatselijke winkels. Bovendien is het transport-technisch moeilijk te regelen.
Mogen er ook wasbare luiers ingeleverd worden?
Op de plaatsen waar vluchtelingen verblijven zijn maar heel weinig mogelijkheden om te wassen. Om die reden is alleen wegwerpmateriaal geschikt en kunnen we (hoewel het duurzamer zou zijn) geen katoenen of andere wasbare luiers gebruiken.
Welke maten luiers zamelen we in?
We zamelen luiers in de maten 1-6 in. Er is echter een grote behoefte aan luiers maat 4, 5 en 6, daar willen we dan ook de focus op leggen.
Mogen er ook luierbroekjes ingezameld worden?
In principe zamelen we alleen gewone luiers is, dit met als reden dat er meer luiers in een pak zitten en deze gewone luiers vaak goedkoper zijn dan luierbroekjes. Als ze toch binnenkomen bij een inzamelpunt is dat niet erg, ze kunnen wel gebruikt worden.
Mogen er ook andere producten dan luiers, Sudocrem en billendoekjes ingeleverd worden?
We willen ons het liefst focussen op deze 3 producten, met name luiers maat 4 tot 6, potjes Sudocrem en pakken billendoekjes. Mocht je andere hygiëneproducten over hebben, kunnen die eventueel ook ingeleverd worden. Let wel op welke selectie van hygiëneproducten CRR inzamelt, hiervoor kun je de website van CRR raadplegen.
Mogen er ook andere soorten zalf ingeleverd worden dan Sudocrem?
Wij zamelen alleen Sudocrem in, daarom liever geen andere soorten zinkzalf/luierzalf. Het formaat van de potjes Sudocrem maakt niet uit, alle formaten zijn welkom!.
Mogen er ook open pakken ingeleverd worden?
Open pakken mogen helaas niet ingeleverd worden, dus ook niet als je de pakken zelf hebt dichtgemaakt. Dit heeft alles te maken met de hygiëne en is wellicht ook verwarrend bij het uitdelen op de eilanden.
Hoe is dit initiatief ontstaan en door wie?
Zie hiervoor de home pagina van deze website!