Hoe werkt het?

Het concept

Het concept is heel simpel, we zamelen met elkaar zoveel mogelijk pakken luiers, billendoekjes en maandverband in. Dit wordt door stichting Christian Refugee Relief (CRR) gebracht op de plekken waar het het hardst nodig is, aan de grenzen van Europa. Je kunt meedoen aan deze actie door een inzamelpunt te starten, producten te doneren of een gift te geven. De actie is tijdens de maand oktober, van zaterdag 1 oktober tot en met maandag 31 oktober. De pakken luiers, billendoekjes en maandverband worden in de eerste week van november verzameld op centrale plekken en vervolgens gebracht naar de loods van CRR in Nieuw-Lekkerland. Daar worden de producten uitgezocht, gesorteerd en geteld en uiteindelijk opgeslagen voor ze met de hulptransporten mee gaan. CRR draagt zorg dat luiers en billendoekjes op de juiste tijd en juiste plaats aankomen, waar het hardst nodig. Zo kunnen we met elkaar veel ouders en kinderen helpen die te maken hebben met een tekort aan deze verzorgingsproducten.

Wat zamelen we in?

  • Dichte pakken luiers, met grote nadruk op maat 4-6 (!)
  • Pakken billendoekjes
  • Pakken maandverband

Waar gaan de producten heen?

De producten gaan mee met verschillende noodhulptransporten van stichting CRR. Dat betekent dat de pakken luiers, billendoekjes en maandverband niet alleen naar Lesbos gaan, maar naar alle plaatsen waar de producten nodig zijn. Momenteel is dat op het Griekse vasteland, de Griekse eilanden, Bosnië, Oekraïne en waar mogelijk wordt de hulp geboden op plekken elders in Europa waar dat nodig is.


Een inzamelpunt starten

Heb jij een locatie waar pakken luiers, billendoekjes en maandverband ingeleverd kunnen worden en wil jij een inzamelpunt starten? Daar worden wij blij van! Vul hieronder het formulier in, zodat wij je gegevens kunnen vermelden op deze website. Op die manier weten anderen je te vinden. De actie loop tot en met maandag 31 oktober. Daarna zullen de pakken worden verzameld op centrale plekken in Nederland en vandaar opgehaald en gebracht in Nieuw-Lekkerland. Heb je specifieke openingstijden of juist tijden waarop je niet aanwezig bent? Vermeld dit dan even in de opmerkingen. Standaard wordt van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00, dinsdagavond van 19:00 tot 20:30 en op zaterdag tussen 09:00 en 12:30 als beschikbare tijd vermeld. De zondag respecteren wij als rustdag en geven wij niet op als dag waarop de luiers ingeleverd kunnen worden.

Klik hier om je aan te melden als inzamelpunt!


Help mee sorteren

Aan het einde van de actie worden alle pakken luiers, billendoekjes en maandverband verzameld, gesorteerd en geteld in de loods van CRR in Nieuw-Lekkerland. Dat is een grote klus, daarom zijn we op zoek naar een heel aantal helpende handen! Heb jij  zaterdag 5 november tijd vrij in je agenda om mee te helpen met sorteren? Meld je aan! We hebben +/- 25 plekken vrij. Samen zorgen wij voor een goede afsluiting van de actie Luiers voor Lesbos.

Klik hier om je aan te melden voor het sorteren!