Hoe werkt het?

Het concept

Het concept is heel simpel, we zamelen met elkaar zoveel mogelijk luiers, Sudocrem en pakjes billendoekjes in. Dit wordt door stichting Christian Refugee Relief gebracht op de plekken waar het het hardst nodig is, aan de grenzen van Europa. Je kunt meedoen aan deze actie door een inzamelpunt te starten en door producten of geld in te zamelen en te doneren. De actie is tijdens de maand november, van maandag 1 november tot en met zaterdag 27 november. De luiers, Sudocrem en billendoekjes worden opgehaald bij de inzamelpunten door vrachtwagens van verschillende bedrijven. Op een centrale locatie worden de producten uitgezocht, gesorteerd en geteld. Vervolgens worden de producten gebracht naar de opslaglocatie van Christian Refugee Relief in Nieuw-Lekkerland. Zij zorgen ervoor dat de producten op de juiste tijd en juiste plaats aankomen. Zo kunnen we met elkaar veel ouders en kinderen helpen die te maken hebben met een tekort aan deze babyverzorgingsproducten.

Wat zamelen we in?

  • Dichte pakken luiers, vooral maat 4-6 (!)
  • Potjes Sudocrem
  • Pakken billendoekjes

Waar gaan de producten heen?

De producten gaan mee met verschillende noodhulptransporten van stichting CRR. Dat betekent dat de luiers, Sudocrem en billendoekjes niet alleen naar Lesbos gaan, maar naar alle plaatsen waar de producten nodig zijn. Momenteel is dat op het Griekse vasteland, de Griekse eilanden en Bosniƫ, waar mogelijk wordt de hulp geboden op plekken elders in Europa waar dat nodig is.


Een inzamelpunt starten

Heb jij een locatie waar pakken luiers, potjes Sudocrem en pakken billendoekjes ingeleverd kunnen worden en wil jij een inzamelpunt starten? Daar worden wij blij van! Vul hieronder het formulier in, zodat wij je gegevens kunnen vermelden op deze website. Op die manier weten anderen je te vinden. De actie loop tot en met zaterdag 27 november. Daarna worden de producten bij je opgehaald en zorgen wij voor het vervoer naar Christian Refugee Relief in Nieuw-Lekkerland. Je hoeft dus alleen maar een plek te hebben waar de luierpakken kunnen staan, de rest regelen wij. Heb je specifieke openingstijden of juist tijden waarop je niet aanwezig bent? Vermeld dit dan even in de opmerkingen. Standaard wordt van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00, dinsdagavond van 19:00 tot 20:30 en op zaterdag tussen 09:00 en 12:30 als beschikbare tijd vermeld. De zondag respecteren wij als rustdag en geven wij niet op als dag waarop de luiers ingeleverd kunnen worden.

Inmiddels is de periode voor het aanmelden van inzamelpunten afgelopen.


Help mee sorteren!

Aan het einde van de actie  worden alle luiers, Sudocrem en billendoekjes op een centraal punt verzameld, gesorteerd en geteld. Dat is een grote klus, daarom zijn we op zoek naar een heel aantal helpende handen! Heb jij  zaterdag 4 december tijd vrij in je agenda om mee te helpen met sorteren? Meld je aan! We hebben +/- 25 plekken vrij. Samen zorgen wij voor een goede afsluiting van de actie Luiers voor Lesbos!

Inmiddels is de periode voor het aanmelden om mee te helpen sorteren afgelopen.