Hoe werkt het?

Het concept

Het idee achter de actie is heel eenvoudig: zoveel mogelijk luiers, billendoekjes, maandverband en incontinentiemateriaal inzamelen. Stichting Christian Refugee Relief (CRR) brengt vervolgens de ingezamelde producten op de plaatsen waar dit het hardst nodig is.

Denk bij deze plaatsen bijvoorbeeld aan Griekenland, Bosnië of Servië, waar vele vluchtelingen in slechte omstandigheden verblijven. Of bijvoorbeeld Oekraïne of Syrië, waar mensen onder de constante dreiging van oorlog of geweld leven en er vele tekorten zijn. Juist op het gebied van hygiëne.

Wat zamelen we in?

  • Pakken luiers, vooral maat 4, 5 en 6;
  • Pakjes billendoekjes;
  • Pakjes maandverband;
  • Pakken incontinentiemateriaal

Let op dat we alleen ongeopende verpakkingen inzamelen i.v.m. hygiëne.


Hoe doe jij mee?

  • Word inzamelpunt;
  • Lever producten in bij een bestaand inzamelpunt;
  • Draag financieel bij, CRR koopt voor jou in;

De actieperiode

De actieperiode loopt van woensdag 1 november tot donderdag 30 november 2023. Hoe jij mee kunt doen is links hiernaast te zien.

Na 30 november worden alle ingezamelde items opgehaald bij de inzamelpunten en naar de opslag van stichting CRR in Nieuw-Lekkerland gebracht. Daar wordt alles gesorteerd en vervolgens vertrekken de gesorteerde goederen met verschillende hulptransporten gedurende het jaar (zolang de voorraad strekt) naar de bestemmingen waar CRR werkt.

Door bij te dragen aan deze actie help je direct mee met het verbeteren van de levensomstandigheden van kinderen in noodsituaties! Kijk hieronder voor meer informatie over jouw praktische bijdrage.


Een inzamelpunt starten

Wil jij je huis, schuur of zolder open stellen zodat mensen uit jouw omgeving hun donatie bij jou kunnen inleveren? Daar worden wij blij van, het inzamelpuntennetwerk is cruciaal om de actie tot een succes te maken!

Vul hieronder het formulier in, zodat wij je gegevens kunnen vermelden op deze website. Op die manier weten anderen je te vinden. De actie loopt van woensdag 1 november tot en met donderdag 30 november. Daarna zullen de ingezamelde goederen worden verzameld op centrale plekken in Nederland en vandaar opgehaald en gebracht in Nieuw-Lekkerland.

Heb je specifieke ‘openingstijden’ of juist tijden waarop je niet aanwezig bent? Vermeld dit dan even in de opmerkingen. Standaard wordt van maandag t/m zaterdag tussen 09:00 en 21:00 als beschikbare tijd vermeld. De zondag respecteren wij als rustdag en geven wij niet op als dag waarop de luiers ingeleverd kunnen worden.

Meld je hier aan!


Help mee sorteren

Aan het einde van de actie worden alle pakken luiers, billendoekjes en maandverband verzameld, gesorteerd en geteld in de loods van CRR in Nieuw-Lekkerland. Dat is een grote klus, daarom zijn we op zoek naar een heel aantal helpende handen! Heb jij  zaterdag 9 december tijd vrij in je agenda om mee te helpen met sorteren? Meld je aan! We hebben +/- 25 plekken vrij. Samen zorgen wij voor een goede afsluiting van de actie Luiers voor Lesbos 2023.

Meld je hier aan!