Terugblik

Een terugblik op Luiers voor Lesbos in 2021

“Na 5 weken is er dan toch een einde gekomen aan Luiers voor Lesbos. Het voelt voor ons bijna onwerkelijk dat het er alweer op zit, maar de overvolle loods gesorteerde luiers bewijst dat al het werk van de actie gedaan is. Luiers voor Lesbos startte officieel maandag 1 november 2021, we begonnen toen met al 118 (!) enthousiaste inzamelpunten. Er ontstond meer bekendheid in Nederland over de actie en de donaties kwamen op gang. Al snel waren wij degenen die vanaf de zijlijn vol verbazing en enthousiasme toekeken hoe vrijgevig jullie gaven en je inzetten. Inzamelpunten deelden foto’s van stapel(tje)s luiers, billendoekjes en Sudocrem en verhalen van blije gevers. Samen streden we voor hetzelfde doel: kinderen op de vlucht voorzien van voldoende luiers, billendoekjes en Sudocrem. In de laatste week van de actie kwam het vraagstuk aan het licht hoe we de opbrengst van 203 inzamelpunten in de loods van Nieuw-Lekkerland zouden krijgen. Naar verwachting zouden dat ongeveer 13 duizend pakken luiers zijn exclusief billendoekjes, Sudocrem en wat andere spullen. De logistieke talenten van CRR hebben een strak plan neergezet en zo reden een heel aantal vrijwilligers in een week (!) tijd Nederland door om alles op te halen. Afgelopen zaterdag brak dé sorteerdag aan. De opbrengst is in totaal door 35 handen heen gegaan om gesorteerd, geteld en ingepakt te worden. 

Waar we zo op gehoopt hadden, werd werkelijkheid: onze loods helemaal vol met pallets luiers, billendoekjes en Sudocrem. En eíndelijk kunnen we de opbrengst met jullie delen, hier komt het: ruim 601 duizend luiers, 19 duizend pakjes billendoekjes en 4 duizend potjes Sudocrem. Daarnaast is er ruim € 60.000 aan giften gegeven. Wat een ontzettende hoeveelheid! Als we uitgaan van een gemiddelde van 50.000 luiers per hulptransport, kunnen we alleen al met de ingezamelde luiers 12 hulptransporten vullen. Dit is een moment dat we stil zijn, het op ons laten inwerken en vooral heel dankbaar zijn. 


Aan iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de Luiers voor Lesbos, de inzamelpunten, sorteerders, chauffeurs, donateurs en allen die op een andere manier betrokken waren: bedankt voor wat je hebt gedaan. ❤️

De luiers, billendoekjes en Sudocrem worden opgeslagen in onze loodsen en met elk hulptransport zal er meegaan wat er nodig is. Gemiddeld gaan er 50 duizend luiers mee op een hulptransport. Het komende jaar gaan de transporten in ieder geval naar de Griekse eilanden, Noord-Griekenland, Athene, Bosnië, Libanon, Jordanië en wellicht nog naar andere plaatsen als die op ons pad komen. Daar kunnen er heel veel kinderen op de vlucht verzorgd en voorzien worden van de ingezamelde verzorgingsproducten. En dat is zo nodig.


Wij willen dit bericht afsluiten met het volgende citaat: “Elke goede gave en elk volmaakt geschenk is van boven en daalt neer van de Vader der lichten, bij Wie er geen verandering is, of schaduw van omkeer”. God heeft zijn zegen geven, Zijn trouw is opnieuw gebleken. God daarvoor alle dank en eer!”