Luiers voor Lesbos

Samen zoveel mogelijk luiers verzamelen

De luiers zijn enorm hard nodig

Momenteel is er een ernstig tekort aan luiers voor de kinderen van vluchtelingen op Lesbos. Stelt je jezelf eens voor dat u 5 tot 10 luiers per week per kind kan gebruiken… Verschrikkelijk toch?

Kijk snel naar een inleverpunt

Het is een kleine moeite om te helpen

Deze actie is zo opgezet dat het voor jou een kleine moeite is om mee te helpen. De inzamellocaties zijn scholen en particulieren, dus neem de luiers maar mee als je jouw kind(eren) op school brengt.

Inleverpunt zoeken? Klik hier!

Je helpt er hulpeloze ouders mee

Met een klein beetje inspanning maak je veel ouders op Lesbos blij en dankbaar. Hierdoor kunnen ze hun kind(eren) de basisverzorging geven die nodig is.

Waar kan het bij mij in de buurt?

De luiers komen op de juiste bestemming

Door samen te werken met Christian Refugee Relief weten we zeker dat alle luiers die gedoneerd worden, op de goede bestemming aankomen en besteed worden aan vluchtelingen op Lesbos, Samos, Chios en in Athene

Ik wil luiers geven voor Lesbos

Wat kan jij doen?

Wie raakt het leed op Lesbos dat we de laatste tijd zien in de media niet? Het is enorm schrijnend te zien dat er zoveel duizenden mensen helemaal niets meer hebben.  En wie kent dan niet het machteloze gevoel: wel iets willen doen, maar niks concreets kunnen betekenen voor onze naaste op Lesbos? Laat dan nu je hart spreken, op een heel eenvoudige manier kan je deze mensen helpen. Doneer een pak luiers en help de kinderen op Lesbos.  Vanuit de overtuiging dat de Heere Jezus ons oproept om te zorgen voor onze naaste, kan je op deze manier daar concreet gehoor aan geven. We hopen en bidden dat de luiers mogen zijn als een beker koud water die uitgedeeld mag worden.

Kom je zelf niet toe aan het kopen van Luiers? Maak dan zelf een bedrag over op NL77RABO3666703720 t.n.v. W. Gerritsen-Sterrenburg o.v.v. ‘Luiers voor Lesbos’, of maak gebruik van de QR Code hiernaast.

VOLG, LIKE en DEEL! Op Instagram

Download en verspreid de flyer

Uiteraard willen we zoveel mogelijk luiers bij elkaar verzamelen om naar Lesbos en andere eilanden te verzenden. We stellen het daarom erg op prijs als je de flyer zou willen downloaden en deze verspreidt in je eigen netwerk. Denk aan de basisschool van je kinderen, de kerk of het verenigingsgebouw in je dorp. Natuurlijk kan je de flyer ook op social media delen om zo nog meer mensen te bereiken.

Download de flyer

Wie werken er mee aan deze actie?

Uiteraard is deze actie niet zomaar 1,2,3 geregeld. Daar komt een heleboel bij kijken en we zijn natuurlijk afhankelijk van meewerkende partijen. Denk aan het transport van de luiers, de organisatie die zorgt dat ze in Griekenland komen en natuurlijk al die mensen die de luiers inleveren. Bekijk hieronder wie er allemaal meewerken.

Christian Refugee Relief. Christian Refugee Relief. Een stichting die geboren na een onvergetelijke eerste noodhulpmissie op Lesbos in de crisistijd van oktober 2015. We werden geraakt door de actualiteit en het uitblijven van grote hulpacties daarin. Een missie die begon met wat ingezameld geld en eindigde met een volle container en een groep van achttien fantastische vrijwilligers die zich met hart en ziel hebben ingezet. Van het een het kwam het ander en zo ontstond Christian Refugee Relief.

Christian Refugee Relief
Bezoek de website

Met bijna 100 jaar ervaring en een hedendaagse, duurzame bedrijfsvoering behoort Van Reenen Transport – Warehouse – Verhuizingen tot een van de meest gezonde transportbedrijven van ons land. Dankzij een sterk groeiende klantenkring, wat uitzonderlijk is in de transportsector, kan de Barneveldse transportondernemer blijven investeren in haar uiterst moderne en goed onderhouden wagenpark.

Van Reenen Transport, Warehouse en Verhuizingen
Bezoek de website

Al die mensen die zich mega enthousiast inzetten om luiers in te zamelen! Van sommigen weten we dat ze naast het inzamelen van pakken luiers, ook geld inzamelen en daar zijn al hele mooie bedragen mee opgehaald. Zonder al deze mensen zou de actie natuurlijk nooit een succes worden!  Het is overweldigend om te zien hoe snel er zo’n 100 inzamelputen bereid waren om mee te doen en in totaal is dat uitgebreid tot meer dan 125 inzameladressen! Geweldig om te zien hoe iedereen bereid is om mee te werken aan zoiets moois!

Inzamelaars
Bekijk wie er inzamelen